Please wait while JT SlideShow is loading images...
Healing touch

Over Healing Touch

Healing Touch is een wereldwijd erkende opleiding, welke is ontstaan binnen de gezondheidszorg in Amerika. Vertaald betekent het ‘helende aanraking’. Het inmiddels iedereen bekend dat aanraking het zelfgenezend vermogen stimuleert: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Ook rondom ons lichaam stroomt energie die helpt meer in balans te komen. Je kunt deze energie ervaren, hoewel je het vaak niet concreet kunt zien. Energie is onder diverse namen bekend, zoals Chi in de Chinese medische traditie, Prana uit de Indiase filosofie en bio-plasma energie in de moderne wetenschappen. In de U.S.A. is Healing Touch vooral onder verpleegkundigen en verzorgenden wijd verspreid. Ook in hospice huizen past men Healing Touch toe. Healing gaat immers verder dan het oog reikt.

De Opleiding

Healing Touch is aan te bevelen als bijscholingsactiviteit voor professionals binnen en buiten de zorgsector. De hele opleiding bestaat uit 5 cursussen (levels) die stapsgewijs en in eigen tempo te volgen zijn. Healing Touch is opgebouwd uit 40 technieken, die eenvoudig te leren zijn. Het is goed mogelijk om een gedeelte van de opleiding te volgen, mits in de juiste volgorde, te beginnen bij Level 1. Healing Touch gebruikt praktische en overzichtelijke SMART doelen: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Er wordt een goed evenwicht aangeboden tussen theorie- en praktijklessen. Deelnemers ontvangen een cursusboek en een deelname certificaat

• Level 1: Je leert met energie te werken. Aandacht wordt besteed aan het goed gronden en centeren. Je leert de basistechnieken zoals het energieveld aftasten, in evenwicht brengen en gericht energie sturen. Aantal contact uren: 18.

• Level 2 en 3: Je leert alle overige technieken. De lesstof is een verdieping en uitbreiding van de basistechnieken. Ook leer je een voorgesprek met een cliënt te voeren en hoe je een dossier kan aanleggen en bijhouden. Aantal contact uren: 18 uur per level.

• Level 4: Je leert om zelfstandig te werken. Er is aandacht voor nieuwe behandelingen, ethiek en de interactie tussen jezelf en een cliënt. Je leert een behandelplan te maken en gaat 100 behandelingen documenteren, waaronder een casus. Na level 4 is een gecertificeerd Healing Touch Therapeut je mentor. Aantal contact uren: 30 uur.

• Level 5: Je presenteert je casus enje overige werk. Na afronding van level 5 ben je Healing Touch Therapeut. Aantal contact uren: 28 uur.

Je kan daarna nog certificering aanvragen bij Healing Touch International. Je casus wordt dan door 3 leden van de HTI Certification Board beoordeeld

 

Contact

Stichting Healing Touch Nederland

Lange Lakenstraat 17

2011 ZB Haarlem

Tel.: 023.532.15.21 - 06.21.59.10.22

email: info@healingtouch.nl
website: www.healingtouch.nl

KvK 41053229

BTW NL805132673B01
BANK (IBAN): NL96ABNA0498165418

SNRO keurmerk hbo opleiding

 


Organisatie


Healing Touch Nederlans is een stichting 
die is opgericht in 1996 en Lees verder...

Cursussen


Heb je Interesse om een Healing Touch
cursus te volgen? Lees verder....

Contact


Heeft u vragen over Healing Touch?
dan kun je ons hier bereiken Lees verder